• Folksamling
    Bergmaterial är en oundgänglig lokal svensk råvara. Den är nödvändig för en fungerande infrastruktur i form av vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser och därmed för näringslivets utveckling och sysselsättning.
  • IMGP0196 2
    Bergmaterialindustrin producerar och levererar cirka 80 miljoner ton bergmaterial varje år, vilket gör bergmaterial till en av landets största industriprodukter.
  • Bergmaterial används i hög grad vid byggande av industrilokaler, bostäder, kontor, sjukhus och andra offentliga byggnader. Bergmaterial är dessutom en viktig ingrediens i tillverkningen av betong och asfalt.
  • Mtning Kopia
    Bra och billigt bergmaterial är en förutsättning för tillväxt, sysselsättning och välfärd. Det har också en positiv påverkan på miljön. Med en infrastruktur av hög kvalitet blir transporter effektivare och därmed mindre energikrävande.

 

Den 15 januari 2019 hålls SBMIs workshop om färdplanen för fossilfri bergmaterialindustri. Då har du möjlighet att påverka branschens färdplan för det viktiga klimatomställningsarbetet! Tveka inte att anmäla dig! Det är viktigt att  många perspektiv i branschen finns representerade i arbetet så färdplanen blir relevant för ditt företag! Deltagandet är gratis och under dagen bjuder SBMI på lunch och fika. Varmt välkommen att delta! pdfLäs mer i denna pdf