• Folksamling
    Bergmaterial är en oundgänglig lokal svensk råvara. Den är nödvändig för en fungerande infrastruktur i form av vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser och därmed för näringslivets utveckling och sysselsättning.
  • IMGP0196 2
    Bergmaterialindustrin producerar och levererar cirka 80 miljoner ton bergmaterial varje år, vilket gör bergmaterial till en av landets största industriprodukter.
  • Bergmaterial används i hög grad vid byggande av industrilokaler, bostäder, kontor, sjukhus och andra offentliga byggnader. Bergmaterial är dessutom en viktig ingrediens i tillverkningen av betong och asfalt.
  • Mtning Kopia
    Bra och billigt bergmaterial är en förutsättning för tillväxt, sysselsättning och välfärd. Det har också en positiv påverkan på miljön. Med en infrastruktur av hög kvalitet blir transporter effektivare och därmed mindre energikrävande.

Välkommen att anmäla dig till ett digitalt seminarium om Industrins reformagenda den 25 november kl. 11-12.

Agendan är ett åtgärdspaket omfattande tolv reformområden med förslag som syftar till att stärka Sverige som industrination och få fart på tillväxten. SBMI är en av fjorton branschorganisationer som står bakom agendan.

Under seminariet lanseras agendan och vi tar tempen på näringsminister Ibrahim Baylan och moderaternas Ulf Kristersson. Dessutom får du höra vad Marie Nilsson, Leif Johansson och Annika Winsth har att säga om Industrins reformagenda.

Anmäl dig till seminariet här.