• Folksamling
    Bergmaterial är en oundgänglig lokal svensk råvara. Den är nödvändig för en fungerande infrastruktur i form av vägar, järnvägar, hamnar och flygplatser och därmed för näringslivets utveckling och sysselsättning.
  • IMGP0196 2
    Bergmaterialindustrin producerar och levererar cirka 100 miljoner ton bergmaterial varje år, vilket gör bergmaterial till en av landets största industriprodukter.
  • Bergmaterial används i hög grad vid byggande av industrilokaler, bostäder, kontor, sjukhus och andra offentliga byggnader. Bergmaterial är dessutom en viktig ingrediens i tillverkningen av betong och asfalt.
  • Mtning Kopia
    Bra och billigt bergmaterial är en förutsättning för tillväxt, sysselsättning och välfärd. Det har också en positiv påverkan på miljön. Med en infrastruktur av hög kvalitet blir transporter effektivare och därmed mindre energikrävande.

Nu finns möjligheten att studera Bergsskolans kurser inom Geoteknik och Mineralteknik på distans. Båda kurserna startar i november och sista ansökningsdag är den 5 november.

Bergsskolans kurs inom Geoteknik ingår i det ordinarie ingenjörsprogrammet Bergsskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik samt i teknikerprogrammet Bergsskoletekniker Berg- och anläggningsindustri. Studenterna på distanskursen läser den som fristående kurs tillsammans med ordinarie studenter i årskurs 2 på Bergsskolan.

Kursen inom Geoteknik startar onsdagen den 10 november och tentamen sker den 12 januari 2022. Kursen ges digitalt via teams under tisdag eftermiddagar och onsdag (heldag) under perioden. Möjlighet finns också att se de inspelade föreläsningar på den tid som är möjlig för studenten. Total föreläsningstid är cirka 50 timmar. Föreläsare är Hans Mattsson.

Läs mer om distanskursen inom Geoteknik här.

Bergsskolans kurs inom Mineralteknik ingår i det ordinarie ingenjörsprogrammet Bergsskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik samt i teknikerprogrammet Bergsskoletekniker Berg- och anläggningsindustri. Studenterna på kursen läser den som fristående kurs tillsammans med ordinarie studenter i årskurs 2 från Bergsskolan.

Kursen startar måndagen den 8 november 2021 och tentamen sker den 11 januari 2022. Kursen ges digitalt via teams under måndagar (heldag) och tisdag förmiddagar under perioden. Möjlighet finns också att se de inspelade föreläsningar på den tid som är möjlig för studenten. Total föreläsningstid är cirka 50 timmar. Föreläsare är Sven Wallman och Anders Sand.

Läs mer om distanskursen inom Mineralteknik här.

bergsskolan